Στο σπίτι, σε παιδότοπο ή κάπου αλλού;

Η ημέρα των γενεθλίων της μικρής ή του μικρού σας πλησιάζει και αυτό που πρέπει να αποφασίσετε είναι πού θα γιορτάσετε. Οι επιλογές είναι πολλές, ξέρετε όμως ότι για κάθε μία από αυτές πρέπει να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά.

Καταρχάς, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συζητήσετε με το παιδί σας για τους φίλους και τις φίλες που θέλει να καλέσει. Εάν είστε ok με το να προσκαλέσει όλη την τάξη, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως θέλετε να έχετε περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, τότε μιλήστε στο μικρό σας και πείτε του ότι μπορεί να προσκαλέσει ένα συγκεκριμένο αριθμό παιδιών.

Μόλις λύσετε αυτό το ζήτημα, αρχίστε να σκέφτεστε το χώρο.

Επιλογή πρώτη: στο σπίτι.

Υπέρ: Γλιτώνετε τα χρήματα που ζητά ένας παιδότοπος και επιπλέον έχετε ελεύθερο το πεδίο για να εντυπωσιάσετε με τις δημιουργίες σας.

Κατά: Άγχος και τρέξιμο για να είναι όλα στην εντέλεια πριν το πάρτι, αγωνία για το εάν θα αρέσει το φαγητό, το σπίτι είναι πιθανόν να «κατεδαφιστεί» από τα ζουζούνια που θα τρέχουν παντού, τρέξιμο για να αποκαταστήστε την τάξη την επόμενη ημέρα.

Επιλογή δεύτερη: σε παιδότοπο

Υπέρ: Δεν έχετε να σκεφτείτε τίποτα άλλο παρά τον αριθμό των προσκεκλημένων, το μενού, την τούρτα και τα δωράκια που θα μοιράσετε μετά.

Κατά: Το οικονομικό κόστος. Ζητείστε να μάθετε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η συμφωνία που θα κλείσετε και δείτε τι σας συμφέρει τελικά.

Επιλογή τρίτη: στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο

Εάν το παιδί σας πηγαίνει παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο, μπορείτε να συνεννοηθείτε με τη διευθύντρια ή τον διευθυντή ώστε το παιδάκι σας να γιορτάσει εκεί. Έτσι, και αυτό θα έχει την ευκαιρία να είναι μαζί με όλους τους φίλους του και εσείς δεν θα πρέπει να τρέχετε για ένα σωρό πράγματα.

Στη δική μου την περίπτωση η επιλογή αυτή ήταν απόφαση του γιου μου (εγώ δεν το είχα σκεφτεί) και λειτούργησε άψογα.

Τα πράγματα που χρειάστηκε να πάω στο σχολείο ήταν: πιατάκια, ποτηράκια, κουταλάκια, χαρτοπετσέτες, χυμούς και φυσικά την τούρτα με τα κεράκια και τα δωράκια των παιδιών.

Κατηγορίες: ΙΔΕΕΣ

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: