Χαλβαδάκια σιμιγδαλένια

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα από τα πιο εύκολα και υγιεινά γλυκά που μπορούμε να φτιάξουμε. Η συνταγή είναι κλασική, είναι το γνωστό «1,2,3,4». Πιστεύουμε ότι και μισό φλυτζάνι λάδι να χρησιμοποιήσετε τότε ακόμη καλύτερα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και ο χαλβάς πιο ελαφρύς. Για τα παιδάκια σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φορμάκια και να φτιαξετε ατομικά χαλβαδάκια. Εκείνα μπορεί να μην νηστεύουν, γιατί όμως να μην γευτούν αυτό το κουκλίστικο γλυκό. Όλα τα ατομικά γλυκάκια είναι ό,τι πρέπει και για τα πάρτι σας.

Υλικά

  • 1 φλ.λάδι
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό

Εκτέλεση

Θα χρειαστείτε δύο κατσαρόλες. Στη μία βάλτε το λάδι και καβουρδίστε το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά. Θα πρέπει να ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην σας καεί. Μόλις ροδίσει ελαφρά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στη δεύτερη κατσαρόλα φτιάχνετε το σιρόπι, δηλαδή βράζετε το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει. Το ρίχνετε σε μεγάλη φόρμα ή σε φορμάκια και το αφήνετε να κρυώσει.

Την ώρα που καβουρδίζετε το σιμιγδάλι μπορείτε να προσθέσετε -προαιρετικά- σταφίδες, κουκουνάρι και λίγη κανέλα.

Advertisements

Ετικέτες: ,

Κατηγορίες: Γλυκά, Καθαρά Δευτέρα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: