Πατατο-πιτσάκια

Τα πατατοπιτσάκια είναι φοβερές ατομικές μπουκίτσες και πολύ πρωτότυπες. Σίγουρα στο επόμενο παιδικό πάρτυ γενεθλίων που θα οργανώσουμε θα τις δοκιμάσουμε. Σας προτείνουμε να κάνετε το ίδιο.

Υλικά

  • 1 μεγάλη πατάτα
  •  1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ σάλτσα ντομάτας
  • ½ φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα

Γρήγορη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/5 κρεμμύδι τρίμμένο
  • 1 -2 φρέσκες ντομάτες
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Για τα πιτσάκια: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε την πατάτα σε μέτριου πάχους ροδέλες. Τις αλείφουμε με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τις βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολα και τις ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.  Τις αναποδογυρίζουμε και τις ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τις βγάζουμε από τον φούρνο και απλώνουμε σε κάθε ροδέλα μία κουταλιά σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Τη σάλτσα που θα περισσέψει τη βάζουμε στην κατάψυξη. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε μακαρόνια ή σε πίτσα.

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αλμυρά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: