Φρουτογλειφιτζούρι

Αυτό το γλειφιτζούρι είναι διαφορετικό. Χρειάζεται χρόνο για να το δημιουργήσουμε αλλά είναι τόσο γλυκό που κανένα παιδάκι σε κάθε πάρτυ γενεθλίων δεν θα μπορεί να αντισταθεί!

Υλικά

  • 300 γρ. λεμόνια
  • 700 γρ. πορτοκάλια
  • ζάχαρη
  •  1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου εξατμιστούν τα υγρά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μίξερ.  Ζυγίζουμε το πολτό των φρούτων και προσθέτουμε αντίστοιχο βάρος ζάχαρης, τα μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι και τα αφήνουμε για 1-1,5 ώρα μέσα σε χαμηλή φωτιά. Τα ανακατεύουμε συχνά. Όταν αρχίσουν να πήζουν τα ανακατεύουμε συνέχεια.

Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε φορμάκια για γρανίτες  και βάζουμε μέσα ένα ξυλάκι. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Τα ξεφορμάρουμε και τα βουτάμε σε ζάχαρη.

* Για να ξεκολλάνε πιο εύκολα βρέχουμε τα φορμάκια με νερό πριν τα γεμίσουμε.

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Γλυκά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΦρουτοΣυνταγές

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: