Καρπούζι κουταλάτο!

Καταπληκτική γεύση και φοβερή γαρνιτούρα για παγωτό βανίλια. Γλυκό του κουταλιού καρπούζι. Εύκολο και τέλειο.

 Υλικά

1 κ. καθαρισμένο καρπούζι (το άσπρο      μέρος)

1 κ. ζάχαρη

1 βανίλια

Χυμό από 1/2 λεμόνι

3 λεμόνια

Εκτέλεση

Πρώτα καθαρίζουμε την πράσινη εξωτερική φλούδα αφήνοντας ελάχιστη κόκκινη ψίχα πάνω στο άσπρο μέρος. Ύστερα το κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και 3 στυμμένα λεμόνια. Πρέπει να βυθίζονται καλά στο νερό. Τα αφήνουμε για 2 ώρες. Μετά τα σουρώνουμε ώστε να στραγγίξουν καλά. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς καθόλου νερό), να λιώσει η ζάχαρη. Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 15΄-20΄. Ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για να δέσουμε το σιρόπι. Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.

Advertisements

Ετικέτες: ,

Κατηγορίες: ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΦρουτοΣυνταγές

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: