Μαργαρίτα αλλιώς από την Φανή

Πως μέσα σε λίγα λεπτά φτιάχνεις παιδικό γεύμα για έξι παιδιά; Η Φανή μας έδειξε μία καταπληκτική ιδέα, με πανεύκολα υλικά -που τα έχουμε σίγουρα σπίτι- και ιδιαίτερα θρεπτικά.

Στο φούρνο λοιπόν θα ζητήσετε αντί για φρατζόλα, μία μαργαρίτα. Θα χωρίσετε τα ψωμάκια και με ένα μαχαίρι θα… σκάψετε το κέντρο τους. Δεν θα πετάξετε όμως το εσωτερικό, γιατί αυτό θα είναι το… παιχνίδι μας στο τέλος.

Βουτυρώνετε τα τοιχώματα από τα ψωμάκια. Όσα ψωμάκια χρησιμοποιήσετε, αντίστοιχα αυγά θα χρησιμοποιήσετε. Θα χωρίσετε τα κροκάδια από τα ασπράδια. Ανακατεύετε τα ασπράδια μαζί με γάλα εβαπορέ (μπορείτε και κρέμα γάλακτος) και λίγο αλάτι. Χύνετε το μείγμα μέχρι τη μέση από κάθε ψωμάκι και από επάνω βάζετε το κροκάδι.

Καλό θα ήταν όταν ξεκινήσετε τη διαδικασία του γεμίσματος τα ψωμάκια σας να είναι ήδη στο ταψί, έτσι ώστε όταν τελειώσετε να μπουν κατ’ ευθείαν στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Στη συνέχεια τα βγάζετε από τον φούρνο και τα σερβίρετε με το ψωμάκι που αφαιρέσατε από το κέντρο γιατί αυτό θα κάνει… βουτιά στο αυγό!!!

Η μαργαρίτα μας πριν ψηθεί!

Τα ψωμάκια έτοιμα για βούτηγμα

Και έτοιμα!!!!

Advertisements

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αλμυρά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: