Κέικ σοκολάτας με γλάσο

Το κέικ αποτελεί ένα κλασικό γλυκό που μας συντροφεύει όλες τις εποχές του χρόνου. Βανίλιας, σοκολάτας ή ανάμεικτο, το κέικ είναι υπέροχο. Σε όλα τα πάρτυ πρέπει να υπάρχει για να συνοδεύσουν οι μεγάλοι το ζεστό ρόφημά τους. Πρόκειται, επίσης, για ένα πανεύκολο και υγιεινό γλυκό, ό,τι πρέπει για το κολατσιό των μικρών μας στο σχολείο. Δείτε τη συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας:

Υλικά

  • 1 πακέτο φαρίνα
  • 1 πακέτο κακάο
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 πακέτο βιτάμ
  • 2,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο
  • 2-3 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για το γλάσο

  • 180 γρ. (1 1/5 φλ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. (4 κ.γλ.) κακάο
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το γάλα και το baking. Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα, κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε όλο το κακάο. Ανακατεύουμε με κουτάλι ώστε το μείγμα να είναι ομοιόμορφο και μετά ρίχνουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, εάν δεν έχετε σιλικόνης. Πρέπει να γεμίσετε τη φόρμα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση. Εάν σας περισσέψει μείγμα μπορείτε να το ρίξετε σε άλλη φόρμα ή να φτιάξετε cup cakes.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στη ρύθμιση του φούρνου «πάνω-κάτω» και όχι στον αέρα. Προσοχή, η σχάρα του φούρνου πρέπει να είναι τοποθετημένη χαμηλά και όχι στη μέση.

Ξεφορμάρουμε αφού το κέικ μας έχει κρυώσει. Αυτό ισχύει και για τις φόρμες σιλικόνης.

Για το γλάσο

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη και το κακάο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη. Περιχύνουμε το κέικ και το αφήνουμε λίγο να σταθεί πριν το σερβίρουμε.

Advertisements

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Γλυκά, Κέικ, Σοκολάτα

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

7 Σχόλια στο “Κέικ σοκολάτας με γλάσο”

  1. froso
    11/09/2013 στις 1:26 μμ #

    την κουβερτουρα δεν την λιωνουμε?

    • 11/09/2013 στις 3:16 μμ #

      Καλησπέρα froso. Όχι δεν την λιώνουμε τη κουβερτούρτα. καλή επιτυχία.

  2. tweetyluve
    08/11/2012 στις 12:20 πμ #

    Ωραια ! σας ευχαριστώ πολύ , θα το ξαναδοκιμάσω !

  3. tweetyluve
    06/11/2012 στις 8:53 μμ #

    δυστυχώς δεν αναφέρει πόση ζάχαρη βάζουμε στο κείκ ! και δοκιμάσαμε στην τύχη!

    • 07/11/2012 στις 12:21 μμ #

      Έχεις δίκιο. Μας ξέφυγε αυτό εκ παραδρομής. Ζητάμε συγγνώμη. Θέλει 2,5 φλ.τσαγιού ζάχαρη.

  4. Ράνια
    05/11/2012 στις 11:41 πμ #

    Λοιπόν, αυτό το κέικ είναι τέλειο!!!!!!!!!! Το δοκιμάσαμε εχθές, (βασικά φάγαμε 3-4 κομμάτια ο καθένας, μετά το φαγητό) και η αμαρτία ας βαρύνει την ηθική αυτουργό του εγκλήματος…..και ο νοών νοείτω……..

Trackbacks/Pingbacks

  1. Πάρτυ… μαγειρικής | MAMA'S PARTY - 16/01/2014

    […] δ. cup cake: Η μεγαλύτερη διασκέδασή τους. Έχουμε ήδη ψήσει τα cup cake και τα παιδιά τα στολίζουν. Πρέπει να έχουμε έτοιμα τα γλάσα και διάφορα διακοσμητικά, όπως τρούφα, smarties, μαρσμέλοους, διάφορα είδη κορν φλέικς κ.λ.π. Εδώ θα δείτε συνταγή και για cup cakes αλλά και για γλάσα. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: