Cookies για τον Νικόλα

Kαλημέρα Μama’s Party,

Είμαι η Σοφία, η Μαμά του μικρού Νικόλα. Ο μικρούλης μου είναι 18 μηνών και λατρεύει τα μπισκότα που του φτιάχνω. Cookies με νιφάδες σοκολάτας. Είναι πολύ εύκολα και πάρα πολύ γευστικά. Σας στέλνω λοιπόν την συνταγή για να την δοκιμάσετε και εσείς μαζί με τα μικρά σας αγγελούδια, τώρα που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα!

* Προσοχή: Η ζύμη πρέπει να ετοιματιστεί μία ημέρα πριν ή τουλάχιστον 12 ώρες πριν ψήσουμε τα μπισκότα μας.

Υλικά

  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. καστανή ανεπεξέργαστη ζάχαρη
  • 140 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)
  • 200 γρ. νιφάδες (chips) μαύρης σοκολάτας, καλής ποιότητας (κατά προτίμηση με 60% κακάο)
  • 1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ. σόδα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσει και να αφρατέψει, περίπου 4′-5′. Προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια και χτυπάμε να ενωθούν. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι. Το προσθέτουμε στο άλλο μείγμα τμηματικά, ανακατεύοντας με σπάτουλα, και μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε (αυτό μπορεί να γίνει και στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, αλλά θέλει προσοχή να μην παραχτυπηθεί). Ανακατεύουμε μέσα τις νιφάδες σοκολάτας με κουτάλι.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες και ακόμα καλύτερα 24 ώρες. Όταν είναι έτοιμη για χρήση θα την αφήσουμε να σταθεί 20′ για να μαλακώσει ελαφρά. Κόβουμε με κουτάλι κομμάτια της ζύμης σε μέγεθος μπαλίτσας του πινγκ πονγκ και τα ακουμπάμε σε μέτριο ταψάκι καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 3 εκ. μεταξύ τους.

Τα πατάμε ελαφρά στη μέση με τη ράχη κουταλιού . Βάζουμε  ξανά το ταψάκι στο ψυγείο για 15′ και ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τα ψήνουμε για 14′ περίπου (λίγο λιγότερο αν σας έχουν βγει μικρότερα), μέχρι να ροδίσουν αλλά να είναι μαλακά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν 2′. Μετά τα παίρνουμε με προσοχή με το χαρτί και τα ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσουν. Επαναλαμβάνουμε το ψήσιμο με την υπόλοιπη ζύμη.

* Η συνταγή είναι από το http://www.argiro.gr

Advertisements

Ετικέτες: ,

Κατηγορίες: Γλυκά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Κολατσιό από μαμαδίστικα χεράκια | MAMA'S PARTY - 10/09/2013

    […] Cookies για τον Νικόλ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: