Υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Είναι πάρα πολύ ωραίο, πολύ απλό και γίνεται γρήγορα! Αυτό το υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι πρέπει να το δοκιμάσετε! Είναι καταπληκτικό…

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. σοκολάτα (72% κακάο), σε κομματάκια
  • 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Παράλληλα σε άλλο μπολ λιώστε το βούτυρο (γίνεται και στο μικροκυμάτων).  Αφού κρυώσει λίγο ανακατέψτε το σιγά-σιγά μέσα στη σοκολάτα.
Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά με το σύρμα να ενσωματωθεί. Ρίχτε στο μείγμα ένα-ένα τα αβγά. Ανακατέψτε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να γίνει ομογενές.
Ρίχτε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.  Προθερμάνετε το φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Κριτήριο για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο είναι ότι το κέντρο πρέπει να είναι ακόμα υγρό και οι άκρες σφιχτές.  Αφήστε το να κρυώσει πριν το ξεφορμάρετε.

Advertisements

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Γλυκά, Στα γρήγορα

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Δέκα ιδέες για το Σαββατοκύριακο | MAMA'S PARTY - 19/09/2014

    […] Υγρό κέικ σοκολάτας […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: