Aνάποδη μπανανόπιτα!

Σίγουρα κάποιες από εσάς έχετε κάνει την ανάποδη… μηλόπιτα. Αυτή η παραλλαγή της με μπανάνες και κέικ σοκολάτας είναι καταπλητική. Η φίλη μας Μαρίνα ακολούθησε τη συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα και βγήκε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!
Υλικά
  • 100γρ. Ζάχαρη μαύρη
  • 100γρ. Βούτυρο
  •  4 Μπανάνες
  • 100γρ. Ζάχαρη μαύρη
  • 100γρ. Βούτυρο
  •  2 Αυγά
  • 1/2 φλ. Γάλα
  • 2 κ.γ. Μπέικιν
  • 200γρ Κουβερτούρα
  • 250γρ Αλεύρι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα. Κόβουμε τις μπανάνες κάθετες και τις βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα.  Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι με το βούτυρο και της μαύρης ζάχαρης (ουσιαστικά τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση) και περιχύνουμε τις μπανάνες.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη βάση-κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Λιώνουμε την κουβερτούρα (είτε σε μπεν μαρί, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων) και την προσθέτουμε  στο μείγμα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Βάζουμε και το αλεύρι. Το μείγμα θα έχει πολύ απαλή υφή. Με αυτό περιχύνουμε τις μπανάνες.
Το ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.  Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το αναποδογυρίζουμε!!!!

Tip: Ίσως να χρειάζεται 50 γραμμαρια ακόμα η μαύρη ζάχαρη και άλλα τόσα βούτυρο το σιρόπι, για να γίνει πιο μαλακό το κέικ!

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Γλυκά, Κέικ, ΦρουτοΣυνταγές

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: