Σουβλάκια με ντοματίνια και χαλούμι

Μία πολύ νόστιμη και εύκολη ιδέα για το επόμενο πάρτυ μας είναι τα σουβλάκια με ντοματίνια και χαλούμι. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην σας διαλυθεί το τυρί την ώρα που το περνάτε στο καλαμάκι. Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να περνάμε το τυρί στριφογυρίζοντάς το πάνω στο καλαμάκι.  

Υλικά για 10 σουβλάκια

  • 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 20 κυβάκια χαλούμι, μεγέθους 2 x 2 εκ., περίπου 250-300 γρ.
  • 10 καλαμάκια για σουβλάκια

Για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένο (προαιρετικά)
  • ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τη σάλτσα. Περνάμε σε κάθε καλαμάκι εναλλάξ μισό ντοματίνι και ένα κομματάκι τυρί. Κάθε σουβλάκι πρέπει να έχει τρία μισά ντοματίνια και δύο κομματάκια τυριού. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί που έχουμε προηγουμένως στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, στην επάνω σχάρα, για 10 λεπτά.

*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι από το imommy.gr

Advertisements

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αλμυρά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: