Στικς τυριών

Απίθανο κέρασμα για κάθε παιδικό πάρτυ. Αλμυρά στικς με δύο είδη τυριών, ζαμπόν και τραγανή επικάλυψη. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και να φάει μόνο ένα.

Υλικά (για 12-15 στικς)

  • 100 γρ. τυρί μοτσαρέλα
  • 100 γρ. τυρί έμενταλ 3,5 ουγκιά τυρί έμενταλ
  • 200 γρ. φέτες ζαμπόν
  • 2 αυγά
  • Τριμμένη φριγανιά για το πανάρισμα
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 12 – 15 καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και τα τυριά σε κυβάκια (όχι πολύ μικρά, για να μπορούμε να τα περάσουμε στα καλαμάκια). Περνάμε εναλλάξ το ζαμπόν και τα τυριά στα καλαμάκια.

Μόλις περάσουμε όλα τα υλικά, βουτάμε ένα-ένα τα καλαμάκια στα χτυπημένα αυγά τυριών και στη συνέχεια τα περνάμε στην τριμμένη φριγανιά δύο φορές από κάθε πλευρά.

Ζεσταίνουμε το λάδι (αρκετό ώστε να καλυφθούν τα στικς) σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα στικς τρία-τρία μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα (περίπου 3 λεπτά) και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

Η φωτογραφία και η συνταγή είναι από το http://www.cbc.ca

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αλμυρά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εγγραφή

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: