
Αλμυρά μπισκότα με τυρί τσένταρ! Φανταστική ιδέα για κάθε πάρτυ, για μικρούς και για μεγάλους. Τι διαφορετικό έχουν δηλαδή τα κριτσίνια που αγοράζουμε ή τα αλμυρά κράκερς; Τίποτα. Γι΄αυτό και σας την προτείνω!
Υλικά
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- ½ κ.γλ. αλάτι
- ½ φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- 100 γρ. κρύο βούτυρο σε κύβους
- 3 κρόκους αυγών
- 1 κ.σ. παγωμένο νερό
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αλεύρια, το αλάτι και το τυρί και ανακατεύουμε με το φτερό για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερό και τους κρόκους αυγών ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και σταματάμε το μίξερ. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ και αρχίζουμε να το πλάθουμε με τα χέρια (δεν θέλει πολλή ώρα).
Όταν η ζύμη πλάθεται σε σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού. Κόβουμε με κουπάτ τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.
Tips: * Τα μπισκότα διατηρούνται στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
* Μπορείτε να τα σερβίρετε με λίγο τυρί κρέμα από επάνω ή λίγο βούτυρο. Αλλιώς απολαύστε τα σκέτα!
Θα μπορουσα να βάλω κεφαλοτύρι αντί για τσένταρ;
Δεν θα ήταν η ίδια γεύση, ούτε η υφή. Δεν θα στο προτείναμε εκτός αν θες να πειραματιστείς και να μας πεις και εμάς τα αποτελέσματα!!
Γεια σας, να σας ρωτήσω πόσα μπισκότα βγαίνουν περίπου?
Περίπου 20-30 ανάλογα με το μέγεθος που θα τα κάνεις Ρενάτα…